"Nihayet, 2021". Kazakistan'da Yeni Yıl nerede ve nasıl kutlanır?

 

    Yeni Yıl, çoğu yetişkin ve çocuğun en gözde bayramıdır, çünkü 31 Aralık - 1 Ocak gecesi (ve çoğu ülkede yılın başlangıcı bu tarihlere denk gelir) gerçek mucizeler olur!

         Sabırsızlık, heyecan ve neşe içinde insanlar bu kutsal gecenin başlangıcını beklerler. Tatil için hazırlıklar önceden başlıyor ve Aralık ayının sonunda şehir sokakları zaten ışıklarla parlıyor ve her evde süslenmiş bir Noel ağacı var.Her yerde şenlikli bir atmosfer hüküm sürüyor: evlerde, mağazalarda, restoranlarda.Hoş bir Yeni Yıl koşuşturması istisnasız herkesi kapsar. İnsanlar arkadaşları ve aileleri için hediye aramak için alışverişe gider, en güzel kıyafetleri seçer ve şenlikli masa menüsünü düşünür.

2020 çok zor ve olaylarla dolu geçti. Birçoğu hayatlarında dramatik değişiklikler geçirdi. Ve çoğu, 2021'in hazırladığı "sürprizleri" dört gözle bekliyor. Ama kimse bayram havasını iptal etmedi. Bugün size Kazakistanlıların Yeni Yılı nerede kutlayabileceklerini anlatacağım.

Hemen söylemeliyim ki Kazakistan'daki epidemiyolojik durum her geçen gün değişiyor. Her bölgenin işletmeler ve tatil köyleri için kendi işletim modu vardır.

Kazakistan Laponyası

Endişelerden uzak bir Yeni Yıl tatili için en iyi seçenek Borovoe tatil köyü olacaktır. Burada zaten misafirlerle tanışmaya hazırlanıyorlar. Doğru, ziyafetler ve havai fişekler planlanmadı. Ancak Yeni Yılı otelde kutlayabilir ve ertesi sabah Borovoye'nin doğasının tadını çıkarabilirsiniz. Bir gecelik fiyatlar 15 bin tenge'den başlıyor. Göllerin en temiz havası, en güzel aynaya benzeyen yüzeyi, iğne yapraklı ormanların tarifsiz manzaraları sizleri bekliyor. Metropol sakinleri durumdaki değişikliği hemen fark edecek, doğada geçirilen günler canlılık ve enerji yükü verecektir. Ve kimse kayak merkezlerini ve yerel buz patenlerini iptal etmedi.


Abilay ve Kenesari hanlarının gözde mekanı- "Kazakistan Laponyası".

Borovoye İşte Ayaz-Ata'nın ikametgahıdir. Turistler, onlara rehberli bir tur veren elfler ve cüceler tarafından karşılanır. Tatillerin ana karakteri ile fotoğraf çekebilir ve ondan kişisel tebrikler alabilirsiniz. Etkinlikler arasında ren geyiği kızağı, kar motosikleti ve binicilik sayılabilir. İkamet bölgesinde yaşayan dış yapraklarla da sohbet edebilirsiniz. Sıra dışı bir macera, bir davulun ritmik sesleriyle sizi "büyüleyecek" şamanın kulübesini ziyaret etmek olacaktır. Rezidans arazisine bir buz kasabası da inşa edildi. Hediyelik eşya dükkanına uğramayı unutmayın.

Elbette Nur-Sultan'ın kendisi de Yeni Yılda keyif alabileceğiniz yerler açısından zengindir. Bu yıl, Kazakistan'ın başkenti Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nden (WTTC) "Güvenli Seyahatler" mührünü aldı ve bu da onu dünyanın dört bir yanındaki turistler için tavsiye edilen bir yer haline getirdi. "Bayterek", "Nur Alem" küresi, eşsiz tropikal havuzuyla "Han Şatir", "Hazret Sultan" camisi gezilebilecek yerlerin sadece küçük bir listesi. Eşsiz tasarımıyla dikkat çeken dönme dolap ve Atirau Kopürü  yaya köprüsünün en güzel setini olduğunu unutmayalım.

Kaplıcalar ve karlı dağlar

Kazakistan'ın en büyük metropolü Almatı'da da Yılbaşı tatili için geniş bir seçim var. Konuklar, Zailiyskiy Alatau dağlarındaki Kolsai göllerindeki Turgen geçidindeki otellere davetlidir. Fiyatlar 35 bin tenge'den başlıyor. Almatı bölgesinde sağlığı iyileştirici rekreasyona yönelik çok sayıda sanatoryum bulunmaktadır. Konuklar ayrıca radon sularıyla ünlü Çundci kaplıcalarında da karşılanır. Burada fiyatlar 33 bin tenge'den başlıyor.

Megalopolisler hakkında konuşmaya başladığımızdan beri, en güneydeki olanı - Çimkent'i unutmayalım. Çok uzak olmayan, kaplıcalarıyla da ünlü olan Saryagash tatil beldesi. Bu yerlerin bir zamanlar Kazakistan'ın potansiyel petrol başkenti olarak kabul edilmesi dikkat çekicidir. Jeologlar burada çok çalıştılar, ancak "siyah altın" yerine benzersiz maden suları keşfettiler.

Saryagaş maden suyu düşük mineralli olup kandaki karbonat eksikliğini telafi eden hidrokarbonat içerir, kandaki alkali rezervini artırır. Aynı zamanda etkisi ile vücuttaki şeker içeriğini azaltabilen vanadyum içerir. Fiyatlar 12.500 tenge'den başlıyor.

Aktif dinlenmeyi sevenler için Tau Samalı kayak üssü  her zaman açıktır. Burada turistler için kayak, snowboard, kızak ve buz kızağı mevcuttur. Öğle yemeğinden sonra, yerel rehberler pitoresk Dongıztau geçidine küçük bir dağ yürüyüşüne çıkmayı teklif edecekler.

Yılbaşı hafta sonunu şehirde geçirmeyi planlıyorsanız, meşhur Çimkent barbekü evlerini ziyaret etmenizi ve güncellenmiş metropolün sokaklarında dolaşmanızı öneririz. Muhteşem bir arbat parkı veya şehir arbat, "yağları sallayabileceğiniz" harika bir yer olacak.

Üçüncü metropol için 2020'nin BDT ülkelerinin kültür başkentinin imzası altında yapıldığını, bu nedenle kültürel Yeni Yıl etkinliklerinin çoğunun, eski nesiller için çeşitli performanslar sunacak çok sayıda şehir tiyatrosunda planlandığını hatırlatmakta fayda var.

Altay'ın kar masalı

Konuklar ayrıca Altay'ın Kazak kesiminde de bekleniyor. Akla gelen ilk şey pantoterapidir. Bu bir geleneksel tıp yöntemidir, bir maralın kanının siyatik, mide ülseri, ekstremite aterosklerozu, romatizma, distoni, cinsel güçsüzlükten hastaları iyileştirebileceğine, vücudu temizlediğine ve diğer hastalıklara yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Katon-Karagay bölgesinde bulunan kliniklerde fiyatlar 30 bin tenge'den başlıyor.

Altay

Burada, çevresinde pek çok efsanenin bulunduğu Beluha Dağı'nın eteğinde, radon yaylarıyla tanınan "Rahmanovskiye Klüçi" sanatoryum var. Kendi topraklarında Kazakistan'ın en yüksek camisi - "Al-Kuddus" bulunur. Beluha Zirvesi, kilometrelerce boyunca açıkça görülebilir. Bulutların ve dağ zirvelerinin muhteşem manzarasını sunmaktadır. Dağ, dünyadaki her şeyi unutmanıza ve uzay enerjisiyle doldurmanıza izin veren bir güç yeri olarak kabul edilir. Yerel kayak pistlerini ve kar motosikleti alanlarını unutmayın. Ayrıca yakın zamanda Ust-Kamenogorsk'ta ilginç bir cazibe merkezinin açıldığını da not ediyoruz - uçurumun üzerinde "yüzen" bir yatak, yerel Kartal Dağı'na yerleştirildi.

Yeni Yılı kutlamak başka nerede ilginç olabilir?

Karlı bir Yeni Yıl sizin için olmazsa olmazsa,  o zaman dikkatinizi Kazakistan'ın batısındaki manzaralara verebilirsiniz. Mangistau bölgesinde benzersiz bir "Kaleler Vadisi" var. Görünüşe göre yerel dağlar, kuleleri, kuleleri, sütunları ve kale duvarlarıyla masal saraylarını andırıyor. Bu, bilimde Airaktı-Şomanay olarak adlandırılan küçük kalıntı dağlardan oluşan bir sistemdir. Ustürt platosunun batı kesimindeki Boshira yoluna da hayran kalabilirsiniz. Alanı çok büyük ve açılış manzarası bizi bilinmeyen bir gezegende fantastik bir filme götürüyor gibi görünüyor.

Aktobe bölgesinde, kayaların satranç taşlarını andırdığı Aktolagay  yaylası, ayaklarının altına deniz kabukları ve kalıntılarından oluşan bir halı serilir. Buraya devler için satranç masası deniyor. Dağların burada kendi kendini açıklayan isimleri var - Titanik, Colossus, Sfenks, Erkek ve Kadın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kırgızistan(Bişkek)

Burana külesi

Nar-Azerbaycan'ın sembolü