SEYAHAT ETMENİZ GEREKEN 10 NEDEN

                Seyahat etme mikrobu size bir defa bulaştıktan sonra artık tedavisi yoktur. Hayatımın sonuna kadar bu mikropla mutlu bir şekilde yaşayacağımı bilmek çok güzel bir duygu!

                                                                                                                        Michael Palin

Seyahatin her türlü faydalarını göz önünde tutarak çok bunaldığımız veya fırsat çıktığı anlarda kendi çevremizden uzaklaşmalıyız. Çok okuyan değil, çok gezen bilir demişler. Kültürlü bir insan olmak için bilgiyle görgüyü birleştirmenin gerekliliğini aklımızdan çıkarmamalıyız. 

1. SEYAHAT ASLA BİLMEDİĞİN BİR ŞEYİ ÖĞRETİR.

Her şeyden önce coğrafya :) 4  yıl önce  Makedonya, Arnavutluk veya Vietnam'ın başkenti  ne olduğu sorulsaydı, utanarak Google'a girmem gerekirdi. Ama şimdi,  şu veya bu ülkeyi görmeyi planlamayla bağlantılı olarak daha fazlasını biliyorum. İkincisi, dünya halklarının kültürü ve geleneklerini öğreniyorsun.Hayata tamamen farklı bir şekilde bakan, garip ve bazen dehşet verici geleneklere ve tamamen farklı bir dine sahip olan insanları hayal edin. Tüm bunlar, gördüğünüz ve hissettiğiniz her şeyle ilgili olarak size merak uyandırır ve ilham verir.



 2. HOŞGÖRÜLÜ OLMAYI ÖĞRENMEK

Toplumda faydalı bir şeydir. Hoşgörülü iseniz, eğitimli  bir insan olduğunuz anlamına gelir. Bir yolculuğa çıkmak, başka bir ülkedeki insanların farklı olmasını bekleyin: ten rengi ve göz şekli, gelenekler ve din, hayata ve günlük hayata bakış açılarından farklılık göstereceklerdir. Bu nedenle, sizinkinden farklı olan duruma her zaman saygı duymalı ve evde olmadığınızı anlamalısınız. Başka bir ülkede misafirsiniz ve onların özelliklerini hesaba katmalısınız.



3. BAĞIMSIZ BİR İNSAN OLMAYA ÖĞRETİR

Bir yolculukta asla kimseye bağımlı değilsiniz, kendinize tamamen teslim oluyorsunuz ve sadece kendinize güveniyorsunuz. Bu nedenle, her şeyden önce, kendi kendini keşfetme ve kişinin yeteneklerini açığa çıkarmadır.

4. SEYAHAT EĞLENCELİ VE HER ZAMAN BÜYÜK BİR MACERA

Bir hafta boyunca herhangi bir All ınclusive otele sıcak bir gezi için yurtdışına gitmiyorsanız ve  her şeyi kendiniz yapıyursanız , eğlence programının hazırlanmasına kadar, maceralar kesinlikle sizi bulacaktır. Eğer aniden programın planından sapma, her zamanki başka bir rota seçin, ya da en kötüsü, şehrin eteklerinde bazı tıkanmış kafeye gitmeye karar verdi, özellikle birden fazla kez kontrol edilir. Hayat sadece böyle bir şey sağlamak zorunda! Seyahat her zaman eğlencelidir!

5. İYİ DİL UYGULAMASI

Yolculuk sadece bir zevk değil, aynı zamanda çok ödüllendirici bir deneyim olabilir. Sonuçta, yabancı bir ülkede sadece manzaraları incelemek ve dinlenmek için değil, aynı zamanda gezgin sadece yabancı bir dilde iletişim kurmak zorunda kalacak. Böylece seyahat , örneğin, yurtdışında Almanca, İspanyolca veya İngilizce geliştirmek için mümkün veriyor.




6. NE OLMADAN YAŞAYABİLECEĞİNİ YA DA YAŞAYAMAYACAĞINI GÖRMEK İÇİN

Hayatın anlamlarından biri, kendiniz için sadece ihtiyacınız olanı bulmak ve konfor bölgenizi tanımlamaktır. Ülkenizin  ötesinde kalmak, çok şeylerin gerçek değerini anlamaya başlarsınız, örneğin aile ve Arkadaşlarla iletişimi kurmaya  yeniden düşünürsünüz.

7. KONFOR BÖLGENİZİN ÖTESİNDEKİ YETENEKLERİNİZİ BULUN

Evden uzaklaştığınızda, yastıklı yumuşak yatağınızın artık sizi memnun etmeyeceğini, her zaman temiz olan banyonun, yüzlerce insanı kendi içinden geçmiş olanla değiştireceğini ve mutfakta her şeyin istediğiniz gibi olmayacağını anlarsınız. Ancak konfor alanınızı genişletmek, her yerde ve minimum sinir hücresi israfıyla hayatta kalabileceğinizi anlamak her zaman güzeldir.

8. HAYATTAN NE SEVECEĞİNİZİ ANLAYIN VE İLHAM BULUN

Size hayat anlamını yitirmiş gibi görünüyorsa ve hiçbir şey yapacak gücünüz yoksa, bir gezi planlayın! Bir haftalığına bile. Bu size düşüncelerin dikkatini dağıtmak, rahatlamak ve yeni başarılar ve projeler için ilham almak için zaman verecektir.

9. YENİ TARİHLEME YAPIN

Muhtemelen seyahat etmenin en keyifli yanı yeni insanlarla ve ilginç kişiliklerle tanışmaktır. Yerel insanlarla tanışarak ülke, şehir, gelenekler ve din hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Yerel oldukları için ne Wikipedia ne de başka bir blog size bundan bahsetmeyecektir. Sağlığınıza zarar vermeden yemek yiyebileceğiniz yerleri size gösterecek ve size meyve / sebze nereden alacağınızı gösterecekler. Size boş zamanınızı nasıl geçireceğinizi ve nasıl eğleneceğinizi gösterecek ve şehirde ne görmeniz gerektiğine dair herhangi bir rehberden daha iyi tavsiyelerde bulunacaklar.

10. ASLA UNUTMAYACAĞINIZ YENİ KEYİFLİ ANILAR YARATMAK

Son olarak, bunlar anılardır. Muhtemelen sahip olabileceğimiz en pahalı şey. Biz kendimiz anların yaratıcısıyız: hem hoş hem de çok hoş değil. Ama yine de, daha sonra hatırlamak ve bazı yerlerde nasıl değiştiğinizi anlamak harika olacak. Asıl mesele burada ve şimdi yaşamayı unutmamak, hayattan zevk almak ve seyahat etmek için herhangi bir sebep aramamak.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kırgızistan(Bişkek)

Burana külesi

Nar-Azerbaycan'ın sembolü