Turistler için faydalı tavsiyeler

 Yurtdışına çıkmak başlı başına bir heyecan ve hafif stresli bir iştir. İlk kez olunca bunun üstüne kaygıları da ekleniyor. ”İlk kez çıkacağım, ne yapacağım, nasıl davranacağım, ya yanlış bir şey yaparsam?” gibi abartanlar eminim aramızda vardır. Bu yazıyı tam da bunları yaşamayın diye yazıyorum. İşte yurtdışına çıkacaklara  önemli tavsiyeler.👆

  Yurtdışına çıkmak başlı başına bir heyecan ve hafif stresli bir iştir. İlk kez olunca bunun üstüne kaygıları da ekleniyor. ”İlk kez çıkacağım, ne yapacağım, nasıl davranacağım, ya yanlış bir şey yaparsam?” gibi abartanlar eminim aramızda vardır. Bu yazıyı tam da bunları yaşamayın diye yazıyorum. İşte yurtdışına çıkacaklara önemli tavsiye.



                                                                ****

1.Ailenizle seyahat ediyorsanız, normal otel yerine kiralık bir ev veya daire veya yalnızsanız özel bir oda aramaya çalışın. Bu, AirBnB gibi sitelerde yapılabilir ve bir otele göre daha konforlu yaşam koşullarında biraz daha ucuza mal olur.

2.Paketlerken, geleneksel düz döşeme yerine giysilerinizi sarmayı deneyin. Bu şekilde çok daha fazlasını sığdırabilirsiniz.

3.Pasaport, ehliyet, sigorta, biletler ve diğer önemli belgelerinizi tarayın veya fotoğrafını çekin ve bunları e-postanıza gönderin veya Dropbox'a kaydedin. Bu şekilde, herhangi bir zamanda kaybolma veya çalınma durumunda belgelerin bir kopyasına her zaman sahip olacaksınız.

4. Kredi kartı kullanacaksanız, kartın hedef ülkede hizmet verildiğinden emin olun. Bilmediğiniz bir ülkeden para çekmeye çalıştığınızda güvenlik sistemi hesabınızı bloke edebileceğinden, bankayı seyahatiniz hakkında bilgilendirin.

5.Bagajınızı kırılgan olarak işaretleyin. Bu, güvenliğini tam olarak garanti etmese de, daha dikkatli bir şekilde ele alınma şansı vardır.

                                                              ****

1.Yanınızda bir şişe su bulundurun. Havayolları, taşıyabilecekleri sıvı miktarına ilişkin politikalarında farklılık gösterse de, size uygun içeceklerin sunulmasını beklemek yerine susuzluğunuzu istediğiniz zaman gidermek yine de daha iyidir.

2.Yolda kemer cüzdanı kullanmak çok uygundur. "90'lardan kalma" görünseler de, belgeleri, biletleri, cep telefonlarını, anahtarları ve hatta kompakt bir kamerayı elinizin altında tutmanın ve sizden çalınmayacağından kesinlikle emin olmanın daha iyi bir yolu yoktur.

3.Yanınızda bir kalem olduğundan emin olun. Sınırda herhangi bir belge doldurmanız gerekiyorsa, bu, prosedürü önemli ölçüde hızlandırabilir ve kolaylaştırabilir.

4.Yolda eğlenceyi düşünün. İyi bir kitap, oyun veya film, en yorucu uçuş veya hareketi bile neşelendirebilir.

5.Varış noktanıza inmeden veya varmadan 20-30 dakika önce tuvaleti ziyaret edin. Kendinize yeni deneyimlerden sakince keyif alma fırsatı verin ve bilmediğiniz yerlerde tuvalet bulmak için acele etmeyin.

                                                            ****

1.Döviz bozdurma için, bir ATM bulmanız ve kartınızdan yerel para birimi cinsinden nakit çekmeniz tercih edilir. Havaalanları ve tren istasyonlarındaki döviz büroları genellikle ülkedeki en dezavantajlı oranlara sahiptir.

2.Yerel marketleri ziyaret edin. Çok servisli bir yemek için bir sürü yiyecek satın almak zorunda değilsiniz, ancak birkaç basit atıştırmalık ve bir şişe su bile otel fiyatlarına göre biraz para tasarrufu sağlayabilir.

3.Odanıza yerleştiğinizde bavuldan sadece şu anda ihtiyacınız olanı çıkarın. Gardırobun tamamını dolaplara asmak, yalnızca hazırlanmanız için gereken zamanı alacak ve bir şeyi unutmanız olasılığını artıracaktır.

                                                            ****

1.Mümkün olduğunca sık ziyaret ettiğiniz ülkenin dilini kullanın. Bu sadece size bilgi katmayacak, aynı zamanda yerel halkla iletişim kurmanıza da yardımcı olacaktır. İnsanlar, çok iyi olmasa bile, bir yabancının kendi dilini konuşmaya çalışması onu takdir ediyor.

2.Önceden hediyelik eşyalar ve hediyeler düşünün. Son güne kadar ertelerseniz, büyük olasılıkla yanlış şeyi, yanlış yerde ve yanlış fiyata satın alırsınız.

3.Yalnızca yerel yemek yiyin. Ayrıca evinizde harika McDonalds mutfağının tadını çıkarabilirsiniz ve seyahatinizde sıra dışı gastronomik deneyimler ve keşifler sizi bekliyor.

4.Dayak yolundan çıkmaktan ve rehberdeki iyi bilinen yerlerin ötesinde ilginç şeyler aramaktan korkmayın. Bazen bu şekilde elde edilen kendiliğinden izlenimler, bir turist kalabalığını piramitlerin veya sarayların yakınına itmekten çok daha parlak, daha ilginç ve daha akılda kalıcı olabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kırgızistan(Bişkek)

Burana külesi

Nar-Azerbaycan'ın sembolü